توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / بهبود و توسعه فردی / سرتیترهای توسعه فردی

سرتیترهای توسعه فردی

مرور سرتیترهای توسعه فردی

گاهی اوقات سخت است که بدانیم توسعه‌ فردی را از کجا باید شروع کنیم.

آیا باید برای از بین بردن نقاط ضعف خود تلاش کنید؟ بر نقاط قوت خود تمرکز کرده و آن­ها را به‌مرور زمان افزایش دهید؟ یا کار کاملاً جدیدی انجام دهید؟

ممکن است در حال حاضر در وضعیت ‘فلج تحلیلی (Analysis paralysis)’ بوده و به‌هیچ‌وجه مطمئن نباشید که چه کاری باید انجام دهید.

این صفحه راهنمایی‌هایی در مورد توسعه‌ فردی ارائه می‌دهد تا بتوانید شروع کرده و با تمرکز بر آنچه اهمیت دارد، ادامه دهید.

۱٫ چرا برای توسعه و پیشرفت تلاش می‌کنید؟

فهمیدن این موضوع که چرا برای توسعه‌ی شخصی تلاش می‌کنید، مهم می‌باشد.

پاسخ همه‌ی سؤال‌ها در مورد ‘چی’ و ‘کجا’، همگی از زمانی که تشخیص بدهید چرا می‌خواهید تغییر کنید، روشن‌تر خواهند شد، مانند: (چه کاری باید انجام بدهم؟ باید به نقاط ضعفم توجه کنم، یا نقاط قوتم را افزایش دهم؟ از کجا باید شروع کنم؟).

به دست آوردن دانش راجع به خودمان می‌تواند سرگرم‌کننده و جذاب باشد، اما بسیاری از ما برای یک هدف خاص می‌خواهیم توسعه و بهبود پیدا کنیم. مهم است که نسبت به این هدف آگاه و واقف باشید تا بتوانید تشخیص دهید آیا فعالیت‌­های توسعه و یادگیری شما، شما را به هدفتان نزدیک‌تر می‌کنند یا نه. همچنین زمانی که تصویر روشنی از جایی که می‌خواهید در انتهای این فرآیند به آن برسید داشته باشید، انگیزه‌ی بیشتری خواهید گرفت.

۲٫ برنامه‌ریزی برای توسعه و پیشرفت

برنامه‌ریزی برای توسعه‌ فردی (و مستندسازی آن) به شما کمک خواهد کرد تا آن هدف را واقع‌بینانه‌تر کنید.

برخی مواقع نوشتن اهداف بر روی کاغذ به‌گونه‌ای انجام می­شود که بزرگنمایی اهداف، مضحک به نظر رسیده و به طرز چشمگیری غیرواقع‌­بینانه خواهند بود. ایجاد یک برنامه برای توسعه فردیخود که شامل زمان­‌بندی و مراحل توسعه می‌­باشد، شما را وادار به واقع‌بین بودن درباره‌­ی چیزی که می‌توانید در زمان تعیین‌شده به آن دست‌یابید، می­‌کند.

قطعاً نوشتن اهداف، شما را به‌طور قطعی ملزم و مقید به انجام آن­ها نمی‌کند. زندگی هر فرد، تغییر کرده و اولویت­های شما نیز ممکن است بعد از برنامه‌ریزی، تغییر نمایند. گرچه، یک برنامه­ی نوشته‌شده، طرحی برای بازنگری و تفکر و راهی برای تحت نظر داشتن موقعیت در اختیار شما قرار می‌دهد، ولی در صورت نیاز می­توانید به‌طور رسمی آن را تغییر دهید.

ممکن است به جایی که در نظر داشتم نرسیده باشم، اما فکر می­‌کنم به جایی که نیاز داشتم باشم، رسیده‌ام.

۳٫ مستند­سازی طرح و برنامه

نوشتن طرح و فعالیت‌هایتان شما را نسبت به‌مرور پیشرفت‌تان قادر می­سازد.

ممکن است ترجیح دهید از یادداشت­‌های جزءبه‌جزء خودداری کنید؛ اما درصورتی‌که فعالیت­‌ها و طرح­‌های توسعه­‌ی شخصی شما به‌دقت مستندسازی شوند، نه‌تنها شما را قادر می­‌سازد که پیشرفت‌تان را زیر نظر داشته باشید، بلکه یک بایگانی از افکارتان در طول زمان را نیز برای شما فراهم می‌­آورد.

خیلی راحت فراموش می‌شود که در هر مرحله­‌ی مجزا راجع به مسائل چه احساسی داشتید و حتی چرا فکر می­‌کردید که یک هدف خاص مهم است. مستندسازی افکارتان با دقت کامل، به شما نشان خواهد داد که چه چیزی بهتر کار می­‌کند، از چه چیزی لذت برده و چه چیزی را دوست ندارید و به‌ احتمال‌ زیاد شما را به سمت فعالیت­‌ها یا محیط‌­های مناسب‌تر برای توسعه، سوق می­‌دهد.

۴٫ چه چیزی برای شما کار می­‌کند؟

مهم است که بفهمید کدام‌یک از روش­های توسعه‌­ فردی در مورد شما بهتر عمل می‌­کنند.

طیف گسترده‌ای از فعالیت­‌های توسعه­ فردی، در دسترس می‌­باشند، از جلسات آموزشی رسمی و آموزش­‌های آنلاین تا آموزش، خواندن و بحث تجربی ایده‌ها با دیگران. همان‌طور که گفته شد، مهم است که بفهمید چه چیزی در مورد شما بهتر عمل می‌کند، یعنی از چه چیزی بیشتر لذت می‌برید و چه چیزی به شما کمک می‌کند که به‌طور سریع و مؤثر یاد گرفته و پیشرفت کنید.

می‌توانید اطلاعات بیشتری راجع به روش­‌ها و ابزار دردسترس در این زمینه را در صفحه‌ی تحلیل سوات (SWOT Analysis) فردی، بیابید. با مستندسازی تجربه‌­ی خود، شامل بازخوردی که از افراد دیگر درباره­‌ی پیشرفت‌تان دریافت می‌کنید، می‌توانید تأثیرات نسبی انواع مختلف یادگیری را تخمین بزنید.

۵٫ تمرکز

چه چیزی واقعاً در توسعه­ فردی شما اهمیت دارد؟

توسعه­ فردی یک فرآیند مادام‌العمر بوده و به همین دلیل است که گاهی اوقات به‌عنوان ‘یادگیری مادام‌العمر’ از آن یاد می‌شود. در عمل، اگرچه ممکن است سخت باشد که این موضوع را به خاطر بسپارید، اما این بدان معناست که لازم نیست همه‌چیز را در یک‌زمان انجام دهید.

از تصویر ذهنی که برای آینده خود دارید به‌منظور تشخیص اینکه چه چیزی الآن مهم است، استفاده کنید. در ابتدا چه کاری باید انجام دهید تا به این تصویر ذهنی و هدف خود در آینده برسید. سپس بر روی آن تمرکز کنید. تنها زمانی که به آن دست‌یافتید، یا حداقل پیشرفت مناسبی داشتید، باید تغییر کنید. توسعه­ فردی به ‘سبک پروانه (Butterfly-style)’، یعنی پریدن از یک موضوع به موضوع دیگر، ممکن است شما را علاقه­‌مند نگه دارد، اما احتمالاً در طول زمان کمتر رضایت­‌بخش و مؤثر خواهد بود.

۶٫ استفاده از فرصت­های جدید

از فرصت‌­های جدیدی که تاکنون برایتان پیش نیامده‌­اند نترسید.

همه‌­ی چیزها در زندگی یا توسعه­ فردی‌ قابل پیش‌­بینی نیستند.

بعضی مواقع ممکن است یک فرصت شگفت‌انگیز برای انجام کاری به شما پیشنهاد شود که با اولویت­‌های ضروری شما همخوانی نداشته باشد و به نظر برسد که بهتر است آن فرصت را نادیده بگیرید.

خوب است که در نظر بگیرید، آیا قبول کردن این فرصت پیشرفت شما به سمت هدف نهایی‌تان را کند می‌کند یا خیر، در این صورت، اولویت­‌هایتان را انتخاب کنید.

ارزش ندارد که چیزی را فقط به این دلیل که تاکنون به انجام آن فکر نکرده‌­اید، کنار گذاشته و اجازه ندهید در برنامه­‌ی زندگی شما نمایان شود.

درنهایت، داشتن چنین فرصت­‌هایی در زندگی احتمالاً به شما کمک خواهد کرد تا اهدافتان را بهتر تعیین کنید: اگر این فرصت خیلی هیجان‌انگیز به نظر می‌­رسد و واقعاً می­‌خواهید آن را انجام دهید، پس انجام دهید. اگر این فرصت هدف و چشم‌انداز شما را تغییر می­‌دهد، پس آن­ها را تغییر دهید.

بزرگ‌ترین پشیمانی ما برای کارهایی که انجام داده‌­ایم نیست، بلکه برای کارهایی است که انجام نداده‌­ایم.

۷٫ اجازه بدهید روند توسعه­ فردی به‌مرور تغییر کند

اولویت‌­های شما تغییر خواهند کرد. و این مشکلی ندارد.

تعداد بسیار کمی از ما می‌گویند که در ۳۵ سالگی دقیقاً همان فردی بودند که در ۱۵ سالگی و یا حتی ۲۵ سالگی بودند. همان‌طور که با قبول مسئولیت‌­های جدید در کار یا خانه رشد کرده و تغییر می­‌کنید، اولویت‌­ها و اهداف شما نیز تغییر خواهند کرد.

نکته این است که این موضوع خوب است.

سرتیترهای توسعه فردی

چیزی که همواره صادق است این است که مطمئن شوید فعالیت­‌های توسعه­ فردی شما تا زمانی­ ادامه پیدا می‌کنند که شما را به هدفتان، برسانند. مرور و اصلاح منظم فعالیت‌­ها و طرح­‌های توسعه­ فردی‌ شما تضمین خواهد کرد که این فعالیت­‌ها و برنامه­‌ها با اولویت­‌های شما تغییر کرده و مرتبط باقی می­‌مانند. در پایان یادآور می شویم که کسب مهارت در مدیریت زمان، انرژی و تمرکز و تبدیل کردن آموزه های آن به عادت، در راس همه مهارت ها برای بهبود فردی و توسعه فردی است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *