توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / قاطعيت / مقابله با عدم قاطعیت

مقابله با عدم قاطعیت

یادگیری اینکه چگونه رفتار قاطعانه‌ای داشت بسیار خوب است اما لازم است بدانیم که چگونه با رفتار غیرقاطعانهٔ دیگران برخورد کنیم.

تمامی تعاملات دوسویه هستند و برخورد صحیح با رفتار غیر قاطع طرف مقابل مهارت مهمی محسوب می‌شود.

افرادی که رفتار خشونت آمیز یا منفعلانه دارند، طرف مقابل را وسوسه می‌کنند که مانند خودشان با آنها برخورد کند. به ویژه اگر طرف مقابل باعث عصبانیت شما شود.

با این حال در این صفحه تلاش داریم تا بگوییم چگونه باید با قاطعیت با رفتار منفعلانه و خشونت بار طرف مقابل برخورد کرد.

مقابله با رفتار منفعلانه

افراد معمولاً به دلیل نداشتن عزت نفس یا اعتماد به نفس رفتاری منفعلانه دارند. وقتی که قاطعانه رفتار کنید می‌توانید ارزش‌های شخص مقابل را به او یادآوری کنید و عزت نفسش را افزایش دهید. بخاطر داشته باشید که می‌توان ارزش طرف مقابل را بدون الزاماً پذیرش خواسته‌هایش القا کنید.

علاوه بر اینکه خودمان باید قاطع باشیم، قاطعیت در رفتار باید به نحوی باشد که سایرین را هم تسویق به بیان آزادانهٔ ایده‌ها و احساساتشان بدون احساس فشار کند.

قاطعیت در سایرین با تکیه بر مهارت‌های میان فردی مانند گوش دادن، پرسش، انعکاس و شفاف سازی تشویق می‌شود.

روش‌هایی که نشان می‌دهد شما به نقش سایرین اهمیت می‌دهید:

  • تشویق تأثیر آنها از طریق پرسش، پرسیدن نظراتشان و شرکت دادن آنها در بحث‌های گروهی. 
  • گوش دادن به گفته‌های آنها قبل از قطع کردن کلامشان. در صورت نیاز از تکنیک‌های پرسش استفاده کنید تا نظراتشان مشخص شود. 
  • خود را نسبت به گفته‌هایشان علاقمند نشان دهید هرجا که لازم بود از مهارت‌های مناسب پرسش، انعکاس، شفاف‌سازی و خلاصه سازی استفاده کنید. 
  • با استفاده از وسایل ارتباط کلامی و غیرکلامی مانند تکان دادن سر، لبخند زدن، ارتباط چشمی و تشویق زبانی نشان دهید که به نقش آنها اهمیت می‌دهد 
  • افراد را تشویق کنید تا احساسات، آرزوها و ایده‌هایشان را مطرح کنند. 
  • خودتان برای آنها تصمیم گیری نکنید. بلکه با کمک یکدیگر در بحث‌هایی که انجام می‌دهید به تصمیم نهایی برسید. 

هر چقدر که فرد نقش خود را پر رنگ‌تر ببیند، احساس ارزش بیشتری به عنوان یک شخص مؤثر خواهد داشت. تجربهٔ بازخورد مثبت به افزایش اعتماد به نفس کمک خواهد کرد. زنجیرهٔ کلی حوادث باید فرد را قادر سازد تا با واکنش‌های منفعلانه کنار آید و رفتار قاطعانه‌ای داشته باشد.

اگر کسی را می‌شناسید که رفتار منفعلانه‌ای در مباحث گروهی دارد، زمانی جداگانه درنظر بگیرید تا با او در مورد مسائل بحث کنید.

مقابله با رفتار خشونت آمیز

کنترل رفتار خشونت آمیز در سایرین وقتی که همراه با گرایش‌های منفی باشد، کار بسیار مشکلی است.

برای اینکه خودتان درگیر رفتار دفاعی یا خشونت آمیز نشوید، باید خود را کنترل کنید. لازم به ذکر است که رفتار خشونت آمیز در اینجا اشاره به پیام‌های کلامی و غیرکلامی دارد و شامل خشونت فیزیکی نمی‌شود

استراتژی‌های اصلی برای مقابله با رفتار خشونت آمیز بدین قرارند:

  • کنترل درون خود. با وجود اینکه عصبانیت گاهی نیروی مثبتی است، پاسخ دادن به رفتار خشونت آمیز، میزان خشونت را افزایش می‌دهد. در صورت امکان قبل از وارد شدن به بحث کمی در مورد مسائل فکر کنید. می‌توانید از عباراتی مانند: به زمان برای فکر کردن در مورد این موضوع نیاز دارم یا آیا می‌توانیم فردا در اینباره صحبت کنیم وقتی که زمانمان بیشتر است؟ استفاده کنید. 
  • بخاطر داشته باشید که سایر افراد نسبت به احساساتشان دارای حقوقی هستند. برای مثال به عصبانیت آنها احترام بگذارید و بگویید می دانم که چقدر ناراحت شده‌ای و در اینباره عصبانی هستی. 
  • مکث کردن یا شمردن تا ده قبل از واکنش می‌تواند از پاسخ دفاعی یا خشونت آمیز جلوگیری کند. 
  • سعی کنید آرام باشید و از بحث و دفاع کردن بپرهیزید. 
  • سعی کنید که حوزه‌های توافق نظر با طرف مقابل را پیدا کنید تا اینکه بخواهید بر روی اختلافات متمرکز شوید. 
  • روش‌هایی که با آن تصمیمات و راه حل‌ها را می‌توان به اشتراک گذاشت را بکار ببرید، برای مثال: بهتر نیست راه حلی برای این مشکل پیدا کنیم؟ 
  • سعی کنید که احساس همدردی خود را با طرف مقابل نشان دهید، وقتی عصبانی می‌شوید چکار می‌کنید؟ 

اغلب برای کسی که رفتار خشونت آمیزی دارد، آرام شدن و دیدن همه چیز از دیدگاهی وسیعتر مشکل است زیرا عصبانیت می‌تواند نشانگر درماندگی شخصی باشد.

استفاده از این تکنیک‌ها به شما کمک خواهد کرد تا خود را قاطع‌تر نشان دهید. می‌توانید از تنش‌ها بکاهید و روابط موثرتر و مثبتی داشته باشید.

صفحهٔ مربوط به روابط در موقعیت‌های سخت اطلاعاتی در اینباره به شما عرضه می‌کند و می‌توانید از تکنیک‌های مفید برای رفتار قاطعانه در صفحهٔ ترفندها و تکنیک‌های قاطعیت استفاده کنید. کسب مهارت در مقابله با رفتارهای غیر قاطعانه اعم از منفعلانه و پرخاشگرایانه یکی از المان‌های مهم توسعه فردی در حوزه مهارت‌های فردی محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *