توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / بهبود و توسعه فردی / گام‌های عملی برای توسعه فردی

گام‌های عملی برای توسعه فردی

در فرآیند توسعه‌­ی فردی، مواردی وجود دارند که برای پشتیبانی از این فرآیند ضروری به نظر می­‌رسند. شامل یک چشم‌انداز از جایی که می­‌خواهید باشید و همچنین چگونگی رسیدن به آن.

اما در کنار این موارد، پشت سر گذاشتن چند مرحله­‌ی ساده اما کاربردی نیز برای تغییر در نحوه­‌ی سازمان­دهی زندگی‌­تان مفید خواهد بود.

این تغییرات که در این صفحه به آن­ها اشاره‌ شده است، به شما زمان و فضای بیشتری برای مدیریت فعالیت­‌های مربوط به توسعه­‌ فردی را خواهد داد. بدون چنین امکانی، ممکن است برای به دست آوردن زمان و انرژی لازم برای بهبود مهارت­‌ها و یادگیری­‌تان، نیاز به تقلای بیشتری داشته باشید. شما بایست قبل از هر کاری و برداشتن هر قدمی در راستای توسعه فردی خود، نسبت به یادگیری مدیریت زمان، انرژی و تمرکز اقدام کرده و سپس موارد زیر را دنبال کنید.

برداشتن گام‌های عملی برای توسعه فردی

این مراحل کاربردی می­‌توانند برای بهبود توسعه­ فردی که شامل موارد زیر است، به کار گرفته شوند:

  • زمان‌بندی
  • ایجاد یک رزومه‌­ی شخصی
  • غلبه بر موانع یادگیری یک مهارت

گام‌های عملی برای توسعه فردی

زمان‌بندی

اگر تصمیم گرفته‌­اید تغییراتی را در زندگی خود ایجاد کنید، یافتن زمان اضافه برای این منظور یک مشکل اساسی است.

به‌عنوان‌مثال، باید اطمینان حاصل کنید که باوجود تغییراتی که درصدد ایجاد آن­‌ها هستید، باز هم زمان اضافی برای مواردی از قبیل زیر دارید:

  • صرف وقت با خانواده
  • صرف وقت برای انجام کارهایی که از آن­ها لذت می‌­برید
  • صرف زمان برای کار خود
  • و صرف زمان برای تحصیلات‌تان

با نگاهی به نحوه‌­ی استفاده از زمان‌تان، ترغیب خواهید شد تا به راه­‌هایی که منجر به مدیریت مؤثرتر زمان می­‌شوند، فکر کنید.

صفحات ما با عناوین “مدیریت زمان” و “حداقل سازی حواس­پرتی” اطلاعات بیشتری را راجع به چگونگی مدیریت زمان به‌طور مؤثرتر، ارائه می­‌دهند.

برخی از این نکات عبارت‌­اند از:

  • ‘نه’ گفتن به برخی از درخواست‌­هایی که احساس می­‌کنید در حیطه­‌ی مسئولیت شما نیستند (برای اطلاعات بیشتر به صفحه ما با عنوان “جرئت” رجوع کنید).
  • واگذاری کار، کارهای کم‌اهمیت‌تر که جنبه‌­ی سرگرمی داشته و زمان زیادی از شما می­‌گیرند را به دیگران واگذار کنید.صفحه ما با عنوان “مهارت‌­های واگذاری کار” را ببینید.
  • تهیه یک فهرست از کارهایی که در طول یک روز یا یک هفته باید انجام دهید و سپس علامت زدن کارهایی که به‌طور کامل انجام می­‌شوند.
  • رها کردن کارهایی که واقعاً نیازی به آن­ها نداشته یا نمی‌­خواهید انجام دهید.
  • شناسایی زمان­‌هایی از روز که پرانرژی‌­تر یا کم انرژی تر هستید. هر فردی در زمان­‌های خاصی از روز احساس می­‌کند که انرژی بیشتری داشته و یا بالعکس از ­انرژی کمتری برخوردار است. سعی کنید مهم­‌ترین و سخت­‌ترین کارهای خود را در زمانی که بیشترین انرژی را دارید انجام دهید، چراکه در آن صورت کار را سریع­‌تر انجام داده و زمان بیشتری برای سایر کارها باقی خواهد ماند.

بسیاری از افراد توسعه­ فردی را با تعیین اهدافی آغاز می­­‌کنند. این اهداف می­‌توانند به تغییر در رفتار منجر شوند، از قبیل بازنگری مدیریت زمان، یادگیری مهارت­‌های جدید یا پیشبرد شغل یا حرفه­‌ی خود.

بسیاری از کارفرماها نیز به دنبال مهارت­‌های مشابه با آنچه گفته شد هستند. شامل مهارت­‌های ارتباطی، توانایی کار به‌عنوان عضوی از یک تیم و توانایی یادگیری که این مهارت­‌ها اغلب تحت عنوان ‘مهارت‌­های نرم’ یاد می­شوند و همچنین مهارت­‌های دیگری که در صفحه “مهارت­‌هایی که به آن­ها نیاز دارید”، بیان‌شده‌اند. گذشته از آن، مهارت­‌های موردنیاز، به یک شغل خاص وابسته خواهند بود.

رزومه­‌ی شخصی

ایجاد یک رزومه‌ی شخصی نه‌تنها برای درخواست یک شغل ضروری به‌حساب می­‌آید، بلکه به شما کمک خواهد کرد تا مهارت­‌هایی که تاکنون از طریق تحصیل، آموزش، کار، مشاغل داوطلبانه، فعالیت­‌های اوقات فراغت و سایر فعالیت‌­ها کسب کرده­‌اید را ارزیابی کنید.

بنابراین یک رزومه‌­ی شخصی به‌نوبه‌ی خود به شناسایی مهارت‌­هایی که باید برای توسعه‌­ی آن­ها تلاش کنید نیز کمک خواهد نمود.

راه‌­های متفاوت گوناگونی برای تنظیم و ارائه­‌ی یک رزومه، به‌منظور درخواست برای یک شغل، وجود دارند. باید دقت نمایید که تمامی اطلاعات مربوطه را در رزومه لحاظ کرده و اطمینان حاصل کنید که رزومه­‌ی شما به‌خوبی تنظیم و ارائه می­‌شود. اطلاعات بیشتر دراین‌باره را می‌­توانید در صفحه ما با عنوان “آماده‌­سازی رزومه” بخوانید.

بااین‌حال، اگر هدف از ایجاد رزومه تنها ایجاد مرجعی برای خودتان و امکان دسترسی به مهارت­‌هایتان است، یک فرمت ساده کافی خواهد بود.

راهنمای سریع برای آماده‌سازی یک رزومه‌ی شخصی:

۱٫ رزومه‌­ی خود را با عناوینی چون تحصیلات، دوره‌­های آموزشی، تجارب قبلی، مهارت‌­ها و غیره بخش‌بندی کنید.

۲٫ برای هر موردی که در رزومه‌ی خود به آن اشاره‌ کرده‌اید، تاریخ دستیابی به آن را مشخص نمایید، برای مثال، تاریخی که فارغ‌التحصیل شده‌­اید یا تاریخی که یک مهارت خاص را کسب کردید.

۳٫ رزومه‌­ی خود را به‌طور مختصر تدوین کنید: هدف از ایجاد رزومه، تهیه‌­ی فهرستی از مهارت­‌ها و توانایی‌­هایتان می‌­باشد و نه نوشتن یک شرح کامل از آن­ها.

بسیاری از مهارت­‌هایی که تاکنون از طریق کار، تحصیل یا زندگی شخصی خود، یاد گرفته یا توسعه داده‌­اید در سایر زمینه­‌های زندگی نیز به‌طور مؤثری به کار خواهند آمد. به‌عنوان‌مثال، مهارت‌­های خوب گوش دادن در بسیاری از جنبه‌­های زندگی مهم هستند. این قبیل مهارت­‌ها با عنوان ‘مهارت­‌های قابل‌انتقال’ شناخته می­‌شوند که درواقع اصطلاحی است که معمولاً به یک مجموعه مهارت که می­‌توانند به‌سادگی از یک حرفه به حرفه‌­ای دیگر منتقل شوند، اطلاق می‌­شود.

تحلیل مهارت­‌هایی که در شما وجود دارند، به شناسایی مهارت‌­ها و ویژگی‌­های شخصی­تان که می‌­توانند در زمینه‌­های دیگری نیز مورداستفاده قرار بگیرند، کمک خواهد کرد. مثال‌­های دیگری از مهارت­‌های قابل‌ انتقال: مهارت­‌های فناوری اطلاعات، مهارت­‌های بین فردی، ارتباط (کلامی و نوشتاری)، مهارت‌­های سازمانی، سواد خواندن و نوشتن و سواد کار با اعداد، حل مسئله و درک نیازهای دیگران یا هوش هیجانی.

غلبه بر موانع یادگیری یک مهارت جدید

یادگیری یک مهارت جدید درعین‌حال که شما را به یک فرد توانمند تبدیل می­‌کند، فرصت­‌های بیشتری را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

به دلایل زیادی برخی از مردم از یادگیری یک مهارت جدید سر باز می‌زنند، اما می­‌توان با چند تفکر ساده به این موانع غلبه کرد که عبارت­اند از:

فقدان اعتمادبه‌نفس یا عزت‌نفس:

این مانع، یکی از بزرگ­ترین موانعی است که بیشتر افراد با آن روبرو هستند. بااین‌حال، درصورتی‌که با چنین مشکلی مواجه هستید از خودتان بپرسید که آیا کسی وجود دارد که در برداشتن اولین قدم به سمت یادگیری یک مهارت جدید، از شما حمایت کرده و کمک نمایند. اغلب بعد از طی کردن گام اول، بزرگ‌ترین مانع برطرف خواهد شد. اعتمادبه‌نفس شما همراه بامهارت جدیدی که می‌­آموزید، توسعه خواهد یافت.

وضعیت اقتصادی:

ممکن است وضعیت اقتصادی شما مانعی برای توسعه‌­ی یک مهارت در شما باشد، اما نباید این‌گونه باشد.

تعداد زیادی مقالات رایگان و ابزار و منابعی که به شما در توسعه­‌ی یک مهارت خاص کمک می‌­کنند، در اینترنت قابل‌دسترس هستند، برای داشتن یک راهنمای جامع، مقالات ما را فهرست کنید.

ممکن است دور‌ه‌­های آموزشی رایگان یا ارزان­تری در مدرسه­‌های محلی یا دانشگاه‌­ها، برای افراد کم‌درآمد ارائه شوند. دوره­های آموزش از راه دور به شما این امکان را می‌دهند که در خانه مطالعه کنید که همین امر سبب کاهش هزینه‌­های یادگیری شما خواهند شد. همچنین ممکن است مؤسسات خیریه‌­ای در منطقه­‌ی شما وجود داشته باشند که به افراد خواهان یادگیری یک مهارت جدید، کمک‌هزینه‌ی آموزشی ارائه دهند. حتی این امکان وجود دارد که یک مهارت جدید را به کمک یک کتاب که از کتابخانه‌­ی محله‌ی خود امانت گرفتید، یاد بگیرید.

همچنین کارهای داوطلبانه می­‌توانند یک فرصت عالی برای یادگیری و توسعه­‌ی یک مهارت جدید فراهم کنند که این امر می‌­تواند با عضویت شما در یک گروه محلی یا غیره اتفاق بیفتد.

تعهدات خانوادگی:

اگر تعهدات خانوادگی مانع شما برای یادگیری یک مهارت جدید هستند، ممکن است بتوانید از یک دوست یا یکی از اعضای خانواده کمک بخواهید که درنهایت بتوانید چند ساعت وقت آزاد در هفته داشته باشید. همچنین ممکن است دانشگاه‌­هایی که دوره­‌های آموزشی حرفه­‌ای برگزار می­‌کنند، مکان‌­های کم‌هزینه یا رایگان برای نگهداری کودکان داشته باشند.

کمبود وقت:

صفحات ما با عناوین “مدیریت زمان” و “حداقل کردن حواس­پرتی” را مطالعه کرده و فکر کنید که چگونه می­‌توانید زمان­‌بندی خود را برای توسعه­‌ی یک مهارت جدید بازنگری کنید.

موانع یا عذر و بهانه؟

بسیاری از موانع بیشتر از اینکه واقعاً موانعی اساسی باشند، عذر و بهانه هستند. اگر شما نیز از یک بهانه برای اجتناب از پیشرفت استفاده می‌­کنید، ارزشش را دارد که به‌طور عمیق‌­تری به دلایل خود بنگرید، ممکن است ارزش‌­های عمیقی که دارید در تضاد با توسعه و پیشرفت شخصی شما باشند.

سخت‌ترین مرحله اغلب اولین مرحله است…

موانع توسعه­ فردی بیشتر از هرجای دیگری در ذهن ما هستند.

اولین مرحله، خواه در یک دوره­‌ی آموزشی ثبت‌نام کرده باشید، تعدادی کتاب از کتابخانه قرض گرفته باشید یا یک وب­سایت در این زمینه یافته باشید، اغلب سخت­‌ترین مرحله است. همان‌طور که در حال گذراندن مرحله‌­ی اول هستید، به خاطر بیاورید که این فرآیند به یک دلیل به‌عنوان یک فرآیند مادام‌العمر توصیف می­‌شود و آن این است که شما همیشه در حال یادگیری هستید، تنها نحوه‌­ی آن است که تغییر می‌­کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *