توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / آگاهی بین فرهنگی

آگاهی بین فرهنگی

آگاهی بین فرهنگی

آگاهی بین فرهنگی به معنی شناخت فرهنگ خود و سایرین و به ویژه شباهت‌ها و تفاوت‌های میان آنهاست.

این شباهت‌ها و تفاوت‌ها ممکن است در قالب ارزش‌ها، باورها یا رفتارها باشند. آن‌ها ممکن کوچک یا بزرگ باشند و وقتی در حوزه تعامل با افراد از زمینه‌های فرهنگی متفاوت باشند، بسیار اهمیت می‌یابند.

شناخت افراد از فرهنگ‌های مختلف با ارزش‌های گوناگون پایه‌ای مهم برای برقراری روابط میان فرهنگی است

 

اهمیت آگاهی میان فرهنگی

در دنیای چندفرهنگی ما بیشترمان نیاز به آگاهی میان فرهنگی دارند. برای کسانی که دور از کشور محل تولدشان کار یا زندگی می‌کنند یا آنهایی که با افراد مهاجر کار می‌کنند، این امر کاملاً ضروری است.

اما حتی برای رفتن به تعطیلات دو هفته‌ای خارج از کشور، آگاهی میان فرهنگی ضرورتی است که از آسیب‌های احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

تحقیقات کنسول انگلیسی نشان می‌دهد که کارفرمایان به مهارت‌های میان فرهنگی شامل زبان‌های خارجی اهمیت می‌دهند اما به طور ویژه در آگاهی میان فرهنگی شناخت دیدگاه‌های مختلف و احترام به عقاید دیگران از اهمیت زیادی برخوردار است.

چهار دسته از افراد وجود دارند که به آگاهی میان فرهنگی نیاز دارند:

  1. مهاجران
  2. افرادی که کار بین المللی دارند
  3. افرادی که در گروه‌های چندفرهنگی زندگی می‌کنند
  4. گردشگران

 

  1. مهاجران

مهاجران یا پناهندگان افرادی هستند که دور از محل تولدشان کار و زندگی می‌کنند. معمولاً آنها توسط شرکت‌های چند ملیتی استخدام می‌شوند و پست‌هایی که دریافت می‌کنند دو تا سه ساله باشند. آن‌ها در سازمان‌هایشان ترقی کرده و انتظار می‌رود که بتوانند مهارت‌های جدید را از این مکان جدید فرابگیرند.

کمبود آگاهی میان فرهنگی به ویژه اطلاع از نوع انجام دادن کارها می‌تواند به موقعیت‌های شغلی‌شان آسیب برساند.

 

  1. افرادی که کار بین المللی دارند

حتی کسانی که در کشور محل تولدشان زندگی می‌کنند ممکن است در یک شرکت جهانی استخدام شوند و قرار باشد با افرادی از کشورها و فرهنگ‌های مختلف کار کند. کمی آگاهی بین فرهنگی از شرمزدگی های احتمالی جلوگیری خواهد کرد.

 

  1. افرادی که در گروه‌های چندفرهنگی کار می‌کنند

همهٔ ما حداقل یکبار با همکاری برخورد داشته‌ایم که بومی نبوده است. بعضی صنایع و شرکت‌ها کارگران مهاجر زیادی دارند برای مثال بخش مراقبت‌های پزشکی و اجتماعی که در آن پرستاران از سرتاسر جهان جذب می‌شوند.

آگاهی میان فرهنگی به ما کمک می‌کند تا تعاملات همکار به همکار و همکار با مدیر را برقرار کرده و از برداشت‌های غلط اجتناب کنیم.

 

  1. گردشگران

ممکن است احساس کنید که یک سفر دو هفته‌ای به کشور خارجی نیازی به اطلاع از فرهنگ آنها ندارد. اما گردشگر به عنوان نماینده کشورتان به شما می‌نگرد. و ممکن است تأثیر مخربی داشته باشید.

 

مطالعه موردی: برداشت غلط

در ژوئن ۲۰۱۵، گردشگر انگلسی الینور هاوکینز در مالزی بازداشت شد. جرمش چه بود؟ او به همراه چند نفر دیگر در بالای کوهی که محلی‌ها آنرا مقدس می‌دانند، برهنه ظاهر شدند. این اتفاق مانند زلزله‌ای عظیم بود که درگیری گردشگران با محلی‌های عصبانی را به دنبال داشت.

در انگلستان برهنه شدن موضوع مهمی نیست. اگر در مرکز شهر اینکار را بکنید ممکن است چند نفری ناراحت شوند اما بیشتر خنده را به دنبال خواهد داشت. در مالزی همه چیز جور دیگری است. سفر الینور هاوکینز کوتاه شد و او با ناراحتی به خانه بازگشت.

 

میزان آگاهی میان فرهنگی: یک طیف

می‌توان چهار سطح برای آگاهی میان فردی قائل شد و آنرا به عنوان یک طیف دید.

این چهار سطح بدین قرارند:

  1. روش من تنها روش موجود است: افراد شاید ندانند یا شاید اهمیت ندهند که روش‌های دیگری هم برای انجام دادن کارها وجود دارد.

می‌توان این موضوع را در بچه‌هایی دید که با شنیدن زبان دیگر واکنش نشان می‌دهند زیرا تا وقتی که به آنها گفته نشود، توانایی درکش را ندارند.

  1. روش من بهترین روش موجود است: در این سطح افراد از عملکرد متفاوت سایرین یا باورهای متفاوت آنها آگاهی دارند اما به نظرشان آنها درست نیستند.

روش آنها تنهاترین روش نیست اما بدون شک بهترین است. این روش به نگرش به نوعی استعماری است: به شما نشان خواهیم داد که چگونه کارها را بر طبق روش ما انجام دهید زیرا برایتان بهتر است.

  1. روش‌های مختلفی وجود دارد، روش‌های من و دیگران: آن‌ها در مورد حواشی این دیدگاه‌ها به عنوان یک کل قضاوت نمی‌کنند بلکه فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های مختلف را دارای حواشی متعدد می‌دانند. آن‌ها سعی می‌کنند تا از بینش‌های متعدد بهترین‌ها را با هم ترکیب کنند.
  2. روش دیگران: گام آخر افراد را تشویق به ایجاد فرهنگ جدید و مشترکی می‌کند که معنای تازه‌ای برای همگان دارد.

 

افزایش آگاهی میان فرهنگی

برای افزایش آگاهی میان فرهنگی چه می‌توان کرد؟ ایده‌هایی مطرح است:

  • اعتراف کنید که نمی‌دانید.

پذیرش عدم آگاهی گام اول در راستای یادگرفتن فرهنگ‌های دیگران است.

  • آگاهی در مورد دیدگاه‌ها، فرضیات و باورهایتان را گسترش دهید و ببینید که آنها چگونه با فرهنگ شما شکل گرفته‌اند.

از خودتان سوالاتی مانند: شاخصه ملی این کشور چیست؟ ویژگی‌هایی که من از این کشور دوست دارم یا دوست ندارم چه هستند؟

  • علاقمند باشید

در مورد کشورهای دیگر و فرهنگ‌هایشان مطالعه کنید و تفاوت‌های میان فرهنگ خودتان و آنها را بررسی نمایید.

  • قضاوت نکنید

در عوض با جمع آوری اطلاعات شروع کنید. سؤالات خنثی بپرسید و معانی را قبل از فرض اینکه بدانید چه اتفاقی در حال رخ دادن است، مشخص کنید. به صفحات پرسش و شفاف سازی مراجعه نمایید.

  • پس از جمع آوری اطلاعات، فرضیات خود را کنترل نمایید. از همکاران و دوستانی که در مورد فرهنگ بیشتر از شما اطلاعات دارند، سؤال کنید و فرضیات را بررسی کرده تا به صحت آنها پی ببرید.
  • همدردی را بیشتر کنید.

خودتان را به جای دیگران قرار دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه همدردی مراجعه نمایید.

  • بررسی کنید که چه چیزهایی را می‌توانید به دست آورید نه اینکه چه چیزهایی را از دست خواهید داد.

اگر بتوانید از دیدگاه‌های خود و سایرین بهترین‌ها را بدست آورید می‌توانید به مزایایی فوق العاده ای دست یابید. اما این کار نیازمند رویکردی است که بر اساس آن شما الزاماً بهترین را نمی‌دانید و حتی شما اصلاً چیزی نمی‌دانید.

 

 

اهمیت احترام گذاشتن به تفاوت‌ها

در آنالیز نهایی آگاهی میان فرهنگی ما را به قدردانی از تنوع و تفاوت‌ها می‌رساند.

بر این اساس باید به همه از هر زمینه فرهنگی با مهارت یا تجربه مختلف احترام گذاشت. اگر شما بتوانید مهارت‌های همه را گرد هم آورید، گروهی را تشکیل داده‌اید که بهتر از اجزای جداگانه عمل خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *