توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

بهبود ارتباطات

بهبود ارتباطات یعنی چه؟

توسعه‌­ مهارت­‌های بین فردی مؤثر

مهارت­‌های بین فردی مؤثر، برای موفقیت در جنبه­‌های زیادی از زندگی، بسیار مهم و اساسی می­‌باشند. بسیاری از مشاغل نیاز به مهارت‌‌های ارتباطی قوی داشته و افراد با مهارت‌­های ارتباطی خوب معمولاً از روابط بین فردی بهتری با دوستان و خانواده خود، برخوردار می‌شوند.

ارتباط مؤثر یک مهارت بین فردی کلیدی بوده و یادگیری چگونگی بهبود بخشیدن به ارتباطات‌مان فواید بسیاری برای ما خواهد داشت.

ارتباط، یک فرآیند دوطرفه است، بنابراین بهبود ارتباط، چگونگی ارسال و همین­‌طور چگونگی دریافت پیام‌­ها را شامل می­‌شود.

یاد بگیرید که گوش بدهید

گوش دادن، همانند شنیدن نیست، یاد بگیرید که گوش بدهید، نه‌تنها به کلماتی که بیان می‌­شوند، بلکه به چگونگی بیان آن­ها و پیام­‌های غیرکلامی که با آن کلمات ارسال می­‌شوند. از روش­‌های شفاف‌سازی و بازتاب برای تأیید چیزی که شخص مقابل بیان کرده و پرهیز از سردرگمی استفاده نمایید. سعی کنید به چیزی که بعدازآن می‌­خواهید بگویید فکر نکرده و به‌جای آن ذهن خود را پاک کرده و بر روی پیامی که در حال دریافت هستید تمرکز کنید. دوستان، همکاران و آشنایان شما، مهارت‌های گوش دادن خوب را درک کرده و برای آن ارزش قائل می‌­شوند.

از احساسات افراد دیگر آگاه باشید

به خاطر ناراحتی­‌های دیگران با آن­ها همدردی کرده و اتفاقات مثبت آن­ها را تبریک بگویید. به این منظور شما نیاز خواهید داشت تا نسبت به اتفاقات زندگی افراد آگاه باشید. تماس چشمی برقرار کرده و آن را حفظ نمایید و در صورت امکان نام کوچک آن­ها را صدا بزنید. برای سؤال کردن درباره­‌ی عقاید و نظرات دیگران، نترسید زیرا این کمک خواهد کرد که احساس ارزش کنند.

تأثیر عاطفی چیزی که می­‌گویید را در نظر بگیرید و طبق هنجارهای رفتاری قابل‌قبول برای دیگران، ارتباط برقرار کنید.

مراحل را دنبال کرده تا به شخصیتی پرجذبه تبدیل شوید.

همدردی کردن

همدردی، تلاش برای دیدن مسائل از دیدگاه دیگران است. هنگام برقراری ارتباط با دیگران، سعی کنید که توسط باورها و عقاید قبلی خود قضاوت نکرده و جانب‌دارانه رفتار نکنید، بلکه به‌جای آن، موقعیت­‌ها و واکنش‌­ها را از چشم‌انداز طرف مقابل ببینید. احساسات و عواطف خود را درک کنید، زیرا به شما کمک خواهد کرد تا قادر به درک عواطف دیگران نیز شوید.

در صورت امکان، نقطه نظرات شخصی خود را به‌طور واضح و صادقانه ارائه دهید تا از سردرگمی جلوگیری کنید. برخی از موضوعاتی را که ممکن است در هنجارهای دیگران ممنوع یا ازنظر احساسی بسیار استرس‌­زا باشند را به خاطر بسپارید.

تشویق کردن

به دیگران کلمات و رفتارهای تشویقی از قبیل تعریف و تمجید ارائه دهید. در ارتباطات‌تان به دیگران احساس خوب بودن، خواسته شدن و ارزشمند بودن بدهید. درصورتی‌که اجازه بدهید افراد بدانند که ارزشمند هستند بیشتر احتمال دارد که بهترین چیزها را برای شما بخواهند. اطمینان از اینکه همه در یک تعامل یا ارتباط درگیر هستند یا خیر، از طریق زبان بدن مؤثر و استفاده از سؤالات باز امکان­‌پذیر است.

یاد بگیرید که به‌طور مؤثر ارتباط برقرار کنید

اولین چیزی که به ذهن‌تان خطور می‌کند را بیان نکنید، بلکه لحظه‌­ای صبر کرده و به چیزی که می­‌خواهید بگویید و همچنین نحوه‌­ی بیان آن توجه کنید.

روی مفهوم چیزی که می‌­خواهید انتقال دهید، تمرکز کنید.

با توجه کردن به اینکه پیام شما ممکن است توسط دیگران چگونه دریافت شود، درک پیام را افزایش دهید. با برقراری ارتباط به‌طور واضح، می­‌توانید از سوءتفاهم و تضاد احتمالی با دیگران جلوگیری کنید. با صحبت کردن به شکلی فصیح و روان، باهوش‌­تر و بالغ‌­تر به نظرخواهید رسید.

از پیام‌­هایی که از طریق کانال­‌ها یا راه­‌های ارتباطی غیرکلامی می­‌فرستید، آگاه باشید: تماس چشمی برقرار کرده و از زبان بدن تدافعی پرهیز کنید. اطلاعات را طوری ارائه دهید که مفهوم آن به‌طور واضح درک شود. به تفاوت­‌های فرهنگی، تجربه‌­های گذشته، نگرش‌­ها و توانایی­‌ها، قبل از اینکه پیام خود را انتقال دهید، توجه خاصی نمایید. از اصطلاحات و زبان بیش‌ازحد پیچیده پرهیزکرده و چیزها را تا حد امکان ساده شرح دهید. اگر پیامی نامفهوم است، درخواست شفاف­‌سازی نمایید. همواره از اصطلاحات جنسیتی و نژادپرستانه و یا هر زبانی که منجر به اهانت شود، پرهیز کنید.

از طنز استفاده کنید

خندیدن، اندورفین­‌ها را که به تسکین استرس و نگرانی کمک می‌­کنند، در بدن آزاد می‌کند؛ بیشتر مردم خندیدن را دوست دارند و مجذوب کسی می­‌شوند که آن­‌ها را بخنداند. از اینکه بامزه باشید نترسید، اما مطمئن شوید که شوخی شما برای آن موقعیت مناسب است. از حس شوخ­‌طبعی برای یخ شکنی، کاستن موانع و به دست آوردن علاقه‌­ی دیگران استفاده کنید. با به‌کارگیری طنز در مواقع مناسب، به‌عنوان شخصیتی پرجذبه‌تر دیده می­‌شوید.

با افراد به‌طور مساوی رفتار کنید

همیشه بر مبنای یک برابری و پرهیز از رفتار حمایتی، با مردم ارتباط برقرار کنید. پشت سر دیگران صحبت نکنید و سعی نکنید فرد موردعلاقه‌ی خود را بزرگ جلوه دهید. از طریق رفتار کردن با دیگران به‌عنوان یک فرد هم­پایه­‌ی خودتان و همچنین برابر با دیگران، اعتماد و احترام را ایجاد می­‌کنید. بررسی کنید که افراد، چیزی را که بیان کردید درک کرده باشند تا از سردرگمی و احساسات منفی جلوگیری کنید. دریافت‌کننده را تشویق به دادن بازخوردی صریح و صادقانه کنید تا مطمئن شوید که پیامتان به‌خوبی درک شده و از بازخورد دادن چیزی که دریافت‌کننده فکر می‌کند شما دوست دارید بشنوید، جلوگیری شود. اگر محرمانه بودن موضوع یک مسئله است، مطمئن شوید که مرزهای آن شناخته ‌شده و این موضوع نزد دریافت‌کننده‌­ی پیام حفظ می‌­شود.

برای حل تضادها تلاش کنید

یاد بگیرید مشکلات و تضادها را همان­‌طور که به وجود می­‌آیند، حل‌وفصل کنید. یاد بگیرید که چگونه یک میانجی و مذاکره‌کننده‌ی مؤثر باشید. از مهارت‌­های گوش دادن خود به‌منظور شنیدن و درک هردو طرف مشاجره استفاده کنید، هردو طرف را تشویق به صحبت با یکدیگر کرده و این کار را بین آن دو تسهیل کنید. سعی کنید پیش‌داوری و قضاوت نکنید و به‌جای آن راهی برای حل تضاد پیدا کنید.

لبخند و مثبت اندیشی را حفظ کنید

تعداد بسیار کمی از مردم اطراف کسی که به‌طور مداوم ناراحت و منفی است می­مانند. تمام تلاش خود را بکنید تا نسبت به دیگران دوستانه، خوش‌بین و مثبت باشید. یک نگرش مثبت و شاد را در زندگی حفظ کنید؛ زمانی که کارها طبق برنامه پیش نمی­‌روند خوش‌بین مانده و از اشتباهات‌تان درس بگیرید. درصورتی‌که اغلب مواقع لبخند بزنید و شاد باشید بیشتر احتمال دارد که مردم به‌طور مثبت به شما واکنش نشان دهند.

استرس را به کمترین مقدار خود برسانید

برخی از زمینه‌­های ارتباطی، به‌خودی‌خود، استرس‌زا هستند. درحالی‌که استرس می­‌تواند یک مانع عمده بر سر راه ارتباط مؤثر باشد، همه‌­ی افراد شریک در ارتباط باید تلاش کنند که آرام و متمرکز باقی بمانند.

تنها زمانی که کاملاً ضروری است، شکایت کنید

اگر مدام شکایت کنید، مردم به‌طرف شما جذب نخواهند شد. درصورتی‌که چیزی شما را ناراحت یا عصبانی می‌کند، برای چند ساعت صبر کرده و پیش از آنکه عملی انجام دهید، آرام شوید. اگر می­‌خواهید شکایت کنید این کار را به‌آرامی انجام دهید و تلاش کنید تا جنبه‌های مثبت موقعیت را سنجیده و از انتقاد غیرضروری اجتناب ورزید. 

توانایی برقراری ارتباط قوی و موثر و بهبود ارتباطات یکی از اساسی‌ترین مهارت‌ها در مجموعه مهارت‌های بین فردی بوده و عامل بسیار مهم و تاثر گذاری در توسعه فردی مدیران و بهبود عملکرد آنها به شمار می رود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *