توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / بهبود و توسعه فردی / پالایش و محدود کردن چشم‌انداز

پالایش و محدود کردن چشم‌انداز

مراحل پالایش و محدود کردن چشم‌انداز

صفحه‌ “ترسیم چشم‌انداز و تعریف موفقیت” شرح می­‌دهد که چشم‌انداز مانند تصویر یک پازل است که به شما نشان خواهد داد قصد دارید کجا باشید، اما این تصویر شامل جزئیات بسیاری است که نمی‌­توانید متوجه شوید چگونه این قطعات و جزئیات به یکدیگر متصل می­‌شوند. به‌طورکلی، این امر به این بستگی دارد که شما موفقیت در زندگی یا زمینه‌­های خاصی از زندگی را در چه چیزی می­‌بینید.

پالایش و محدود کردن چشم‌انداز

اما اگر چشم‌انداز شما مانند تصویری است که هیچ جزئیاتی ندارد، ممکن است فکر کنید که چگونه به‌وسیله‌ی آن اهداف تعیین‌شده‌ی خود را برنامه‌­ریزی کنید. این صفحه توضیح می‌­دهد که این فرآیند چگونه کار می‌­کند.

محدوده­‌ی زمانی چشم‌انداز

اولین مرحله این است که تصویر واضح‌تری از چشم‌انداز خود داشته باشید. این کار به شما اجازه خواهد داد تا اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت (پنج تا ده‌ساله) خود را برنامه‌ریزی کنید. بهترین کار این است که با اهداف بلندمدت شروع کرده و سپس برای هرکدام از آن­ها اهداف کوتاه‌مدتی تعیین کنید.

۱٫ برنامه‌­ریزی چشم‌انداز بلندمدت

سؤالات زیر را از خود بپرسید:

خود را در پنج یا ده‌ساله آینده کجا می‌­بینم؟

به تمام جنبه‌­های زندگی خود توجه داشته باشید: شخصی، حرفه­‌ای، سرگرمی، سایر علاقه­‌مندی‌­ها، تحصیلات و غیره.

تلاش کنید که دریابید در راستای هرکدام از جنبه‌­های زندگی خود تصمیم به انجام چه‌کاری داشته و به چه چیزی می­‌خواهید دست پیدا کنید. تا حد ممکن در مورد چیزهایی که می‌­خواهید به آن­ها برسید، مانند معیارهایی که درصدد کسب آن­ها هستید، صریح باشید. این برنامه‌ریزی مختص شماست و هرگز قرار نیست شخص دیگری آن را ببیند، پس هرچقدر که تمایل دارید بلندپرواز باشید.

برای هر جنبه از زندگی خود سه تا پنج هدف مهم تعیین کنید، اما اگر اهدافتان کمتر یا بیشتر شد نیز نگران نباشید.

با انجام این کار متوجه خواهید شد که در پایان هر دوره­‌ی زمانی چه موفقیتی در انتظار شما است.

همچنین در این مرحله باید درباره‌­ی اهمیت هرکدام از جنبه‌­های زندگی خود فکر کنید. اگر فقط می­‌توانستید در یک زمینه به موفقیت برسید، کدام را انتخاب می‌­کردید و چرا؟

اکیدا توصیه می شود که برای برنامه ریزی چشم انداز بلند مدت خود، ابتدا به یادگیری مهارت در مدیریت زمان، انرژی و تمرکز اقدام کنید.

انتخاب افق زمانی چشم‌انداز

مهم نیست که شما زمان پنج‌ساله یا ده‌ساله را برای چشم‌انداز خود انتخاب کنید. این موضوع بستگی به این دارد که کدام افق زمانی برای شما مناسب­‌تر است.

بسیاری از افراد افق پنج‌ساله را ترجیح می‌دهند چراکه ایده‌­ی بسیار روشنی از چیزی که می­‌خواهند به آن برسند، دارند. بااین‌حال، خوب است که در مورد افق ده‌ساله نیز کمی فکر کنید؛ زیرا از این طریق قادر خواهید بود تا تعادلی بین زندگی شخصی و حرفه­‌ای خود ایجاد کرده و به اهدافی که در جنبه‌­های مختلف زندگی خود دارید دست پیدا کنید.

۲٫ شناسایی موفقیت‌های موقتی (موفقیت­‌های کوتاه‌مدت)

مرحله­‌ی بعدی این است که با استفاده از چشم‌انداز پنج یا ده‌ساله­‌ی خود به‌عنوان یک راهنما، از خود بپرسید:

در طول یک سال (یا پنج سال) چه‌کاری باید انجام دهم تا بعد از پنج سال (یا ده سال) به چشم‌انداز خود دست‌یابم؟

این کار به شما این امکان را می‌­دهد که در طول مسیر چشم‌انداز نهایی خود، یک یا دو موفقیت کوتاه‌مدتی که کسب می­‌کنید را مشاهده کنید. خوب است که در این مرحله احتمالات زیادی را در نظر بگیرید، اما همچنان مثبت باشید.

می‌­توانید به این پرسش از هر دو لحاظ دستاوردها و اقداماتی که نیاز است انجام دهید، پاسخ بدهید. مطمئن شوید که حداقل یک دستاورد یا اقدام برای هرکدام از اهداف مهمی که در جنبه‌­های مختلف زندگی خود تعیین کردید، دارید و همچنین اطمینان حاصل کنید که همه‌­ی چیزهایی که برای رسیدن به هدف نیاز دارید انجام دهید را فهرست کرده‌اید.

۳٫ شکستن افق زمانی خود به زمان‌های کوچک‌تر

درنهایت، زمان‌بندی خود را به زمان‌های کوچک‌تری تقسیم کنید. از خود بپرسید:

بعد از شش ماه، سه ماه و یک ماه چه اقداماتی باید صورت گرفته باشد تا به چشم‌انداز یک‌ساله و سپس پنج‌ساله‌ی خود دست پیدا کنم؟

طبق مرحله‌­ی قبل، اقدامات و دستاوردها را باهم در نظر گرفته و تلاش کنید که تا حد ممکن به مراحل موقت و کوتاه‌مدت به‌طور خاص فکر کنید.

۴٫ بازبینی خلاصه‌­ اهداف

در انتهای این فرآیند، باید مجموعه‌­ای از اهداف مهم با زمان‌بندی‌های محدود داشته باشید. این اهداف زمان‌بندی‌شده به شما نشان خواهند داد که در حال حاضر باید کجا باشید و به چه چیزی دست پیداکرده باشید تا در مدت تعیین‌شده به چشم‌انداز پنج یا ده‌ساله­‌ی خود نائل آیید.

مرحله‌­ی نهایی، بازبینی آنچه نوشته‌اید است.

آیا چیزی که نوشته‌­اید واقع‌بینانه است؟ آیا فکر می­‌کنید بتوانید به اهدافی که در یک، سه، شش ماه و یک سال تعیین کرده‌اید برسید؟ اگر چنین نیست، در اهداف کوتاه‌مدت خود تجدیدنظر کرده و چشم‌انداز نهایی را نیز اصلاح کنید.

مهم­تر از آن، آیا نسبت به کارهایی که باید برای رسیدن به چشم‌انداز خود انجام دهید آسوده‌خاطر و مطمئن هستید؟ از اینکه به سمت چشم‌انداز خود درحرکت هستید خوشحال و راضی به نظر می‌­رسید؟ آیا برای شروع، هیجان‌زده هستید؟

درصورتی‌که پاسخ‌تان به هریک از این پرسش‌­ها منفی است، بهتر است مجدداً نگاهی به چشم‌انداز خود بی اندازید. از خودتان بپرسید:

آیا واقعاً راجع به چیزی که می­‌خواهم به دست بیاورم صادق بوده‌­ام؟

این چشم‌انداز را به این دلیل که دوست دارم به آن­ برسم انتخاب کرده‌ام و یا به این دلیل که فکر می­‌کنم باید آن را انجام دهم؟

تعهد یک انگیزاننده‌­ی قوی است و می‌­تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، اما نیاز است که نسبت به آن آگاهی لازم را کسب کنید.

۵٫ تبدیل چشم‌اندازتان به اهداف

این فرآیند به‌وضوح مشخص می­‌کند که در هر نقطه از زمان، می‌خواهید کجا باشید. مرحله‌­ی بعد این است که آن چشم‌انداز را به اهداف مشخصی تبدیل کنید.

جزئیات بیشتر راجع به این فرآیند را می‌­توانید در صفحه‌ “تعیین اهداف شخصی” مطالعه کنید.

اهمیت فرصت­‌ها

چشم‌انداز شما به‌عنوان مجموعه‌­ای از قواعد و اصول راهنما برای اقداماتی که در زندگی انجام می­‌دهید، عمل می‌­کند. درصورتی‌که چشم‌اندازتان برای شما مهم باشد، هر اقدام یا فرصت با این معیار که آیا به شما در رسیدن به چشم‌اندازتان کمک خواهد نمود یا خیر، سنجیده می‌­شود. ممکن است که این فرآیند به‌صورت ناآگاهانه انجام شود ولی باید مطمئن باشید که اگر چشم‌انداز شما مهم باشد، قطعاً انجام خواهد شد.

بااین‌حال، بسیار احتمال دارد که در زندگی با فرصت­‌هایی روبه‌­رو شوید که ازنظرتان سرگرم‌­کننده و جالب بوده و به‌شدت تمایل به انجام آن­ها داشته باشید. در این صورت، این امر می‌­تواند دلیلی برای به‌روزرسانی چشم‌انداز شما باشد.

درنهایت، اگر هیچ‌گاه با این فرصت روبه‌­رو نشده‌­اید، احتمالاً قادر نبوده‌­اید که در چشم‌انداز خود جایی برای آن قائل باشید. درصورتی‌که این فرصت شما را ترغیب می‌­کند، به خودتان حق انتخاب دهید، چراکه ممکن است شما را در مسیرهایی قرار دهد که برای شما مناسب‌­تر هستند.

چشم‌انداز شما باید حداقل قابل تطبیق بوده و در واکنش به فرصت­‌های جدید دری به‌سوی تغییر باشد.

خود را سرزنش نکنید

درصورتی‌که به اهداف مهم یا حتی چشم‌انداز نهایی خود دست پیدا نکردید، خود را سرزنش نکنید. این چشم‌انداز شما بوده و الزامی برای رسیدن، در بر ندارد. این چشم‌انداز بلندپروازانه تدوین‌شده، بنابراین این احتمال وجود دارد که کمی بیشتر ازآنچه باید، بلندپروازانه بوده باشد. موفقیت‌­های خود را جشن بگیرید و برنامه و چشم‌انداز خود را به‌طوری‌که قابل‌دستیابی باشند، اصلاح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *