توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / درمان‌های افسردگی

درمان‌های افسردگی

خبر بسیار خوب اینکه افسردگی قابل درمان است و همچنین درخواست کمک اولین گام برای بهتر شدن است.

پذیرش اینکه شما افسرده هستید می‌توانید برای بعضی افراد بسیار مشکل باشد اما بیماران می‌توانند تا زمانی که خودشان بخواهند تحت درمان باشند.

درمان‌های افسردگی به دو دسته تقسیم می‌شوند: دسته‌ای که باید با یک متخصص صحبت کرد و دستهٔ دیگر که شامل داروهای تجویزی است. بسیاری از بیماران به هر دو دسته نیاز دارند.

آن‌هایی که دچار افسردگی شدید هستند ممکن است برای اینکه بتوانند در درمان‌های گفتگویی شرکت کنند ابتدا دارو دریافت نمایند. تحلیل اینکه چرا افسرده شده‌اند نیازمند آن است که تغییرات چرخه زندگی را بشناسند تا احساس بهتری داشته باشند و از افسردگی طولانی مدت جلوگیری کنند.

بعضی درمان‌های دیگر ممکن است مفید باشند مانند درمان هنر یا تمرینات مداوم.

انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد که درمان‌هایشان متفاوت است و بر روی افراد مختلف نتایج مختلفی دارد: به صفحه انواع افسردگی مراجعه کنید.

گفتار درمانی برای افسردگی

صحبت از احساسات می‌تواند به کنار آمدن با آنها کمک کند.

گاهی همین که مشکلتان را با شخص دیگری در میان بگذارید، بار سنگینی از دوشتان برداشته می‌شود، گاهی آن شخص می‌تواند به شما کمک کند تا مشکلتان را بهتر درک کنید. دیدگاه دیگر این است که رفتارتان را الگوسازی کنید یا اینکه شخص مقابل به شما کمک کند تا رفتار سایر افراد را هم ببینید.

اگر افسردگی به علت یک حادثه ناگهانی مانند فوت یکی از آشنایان ایجاد شود، لازم است که فرد با زندگی جدید روبرو شود و حقایق را بپذیرد.

معمولاً درمیان گذاشتن احساسات با یک غریبه آسانتر است و در مورد اینکه سایرین از جزئیات مطلع می‌شوند احساس گناه نخواهید داشت.

سه نوع متخصص گفتار درمانی وجود دارد:

  1. مشاوران
  2. روان شناس
  3. روان پزشک

روان پزشکان در زمینه سلامت ذهن متخصص هستند.

فرق میان روانشناسان و مشاوران کاملاً مشخص نیست: روان شناسان گاهی درمان عمیق‌تری نسبت به مشاوران انجام می‌دهند، درمانی که در رفتار تغییرات اساسی ایجاد می‌کند، البته با این تفاوت موافق نیستند.

گفتمان درمانی‌ها را می‌توان به روش‌های مختلف دسته بندی کرد: مراجع محور، تحلیل شناسی، شناختی رفتاری (CBT)، میان فردی دینامیک، هستی گرایی، گشتالت، ساختار شخصی، انگیزه فکری، رفتار عاطفی- منطقی (REBT)، تحلیل تبادلی و فراشخصی. وب سایت Mind (www.mind.org) مروری اجمالی بر رویکردهای گفتمان درمانی دارد.

درمان‌های گفتمانی همگی به کار کردن و ارتباط با سایرین توجه دارند. بعضی از آنها مانند درمان هستی شناسی و فراشخصی به دنبال شناسایی خواستهٔ شما از زندگی هستند در حالیکه سایرین مانند انگیزش روانی به تجربیات گذشته و تاثیرگذاری آن‌ها بر روی شما توجه دارند.

دو نوع معمول گفتار درمانی بدین قرارند:

  1. مراجع محور (که به آن شخص محور هم می‌گویند)

این بر اساس ایده است که روانکاور با شما احساس همدردی می‌کند و شما را با آغوشی باز می‌پذیرد، خاصیت درمانی در خود این روش موجود است. بسیاری از روانکاوها این ایده را با انواع درمان‌های مختلف ترکیب می‌کنند.

  1. درمان رفتاری شناختی یا CBT

در این روش نحوه تفکر و تاثیرگذاری فرضیات درونی بر روی چیزهایی که برایتان رخ می‌دهد، بررسی می‌شود. برای مثال ممکن است به بعضی موارد خاص در مورد خودتان باور داشته باشد که صحیح نباشند و اگر این فرضیه را به چالش بکشانید، احساس بهتری خواهید داشت. ممکن است رفتارهای خاصی را انتخاب کنید که همیشه مثبت نیستند و احساس کنید که در صورت انجام کار دیگر احساس بهتری خواهید داشت.

درمان‌های افسردگی

درمان‌های دارویی برای افسردگی

ضدافسردگی‌ها

همانطور که از نامشان برمی آید، ضدافسردگی‌ها معمولترین داروها برای افسردگی هستند و به میلیون‌ها نفر در جهان کمک می‌کنند تا با افسردگی کنار آیند.

چند نکته مهم در مورد ضدافسردگی‌ها

  • ضدافسردگی‌ها معمولاً چند هفته‌ای طول می‌کشد تا نتیجه بدهند و بیماران باید تاثیرات جانبی آنرا تحمل کنند
  • ضدافسردگی‌ها بر خلاف تصور عموم اعتیادآور نیستند اما داروهای قوی محسوب می‌شوند که بیماران باید آنها را به تدریج کم کنند.
  • افرادی که افسردگی متناوب دارند ممکن است به صورت نامحدود از این داروها استفاده کنند.
  • انواع متفاوتی از ضدافسردگی‌ها وجود آرد که بعضی برای برخی افراد خوب کار می‌کنند و برای برخی دیگر خیر. معمولاً اگر علایم افسردگی پس از شش هفته باقی بماند، به بیمار داروی دیگری تجویز خواهد شد.

عملکرد دقیق ضدافسردگی‌ها همیشه مشخص نیست، اما در مجموع آنها میزان مواد شیمیایی سیگنال دهنده در مغز را که ناقلان عصبی نامیده می‌شوند، افزایش می‌دهند.

مهم‌ترین این ناقل‌ها سروتونین نامیده می‌شود و بسیاری از داروها با افزایش میزان سروتونین کار می‌کنند.

داروها بدین قرارند:

  • بازدارنده‌های دریافت مجدد سروتونین (SSRI). این نوع از ضد افسردگی‌ها معمولاً توسط پزشک تجویز شده و شامل پروزاک است که کمی اثر زیان آور دارد.
  • بازدارنده‌های دریافت سروتونین- نورادرینالین (SNRI): این گروه از ضدافسردگی‌ها دارای افکسور هستند که برای بعضی افراد بهتر از SSRI عمل می‌کنند.
  • ضدافسردگی‌های تریسایکلیک (TCA): این نوع ضد افسردگی‌ها به عنوان درمان اولیه افسردگی پیشنهاد نمی‌شوند زیرا تاثیرات خطرناکی به ویژه در صورت مصرف بیش از حد دارند.
  • بازدارنده‌های اکسیداز مونوآمین (MAOI): این نوع قدیمی از ضدافسردگی‌ها به دلیل تاثیرات سویی که دارند کمتر استفاده می‌شوند و در صورت استفاده باید با متخصص تغذیه مشاوره شود. در صورتی که سایر داروها نتیجه ندهند از این نوع استفاده می‌شود. MAOI باید تنها تحت نظر روان پزشک مصرف شود.

داروهای ضد روان پریشی ممکن است در موارد افسردگی شدید تجویز شوند، به ویژه اگر بیمار مضطرب باشد یا یکی از علایم روان پریشی مانند کژپنداشت و توهم را داشته باشد. این علایم در سایر مشکلات روانی مانند شیزوفرنی، جنون و اختلال دوقطبی هم وجود دارد اما در افسردگی هم دیده می‌شود.

به خاطر داشته باشید

افسردگی در هر شرایطی قابل درمان است.

اگر درمان اول نتیجه نداد، تلاش کنید تا بهترین درمان را پیدا کنید، هرگز تسلیم نشوید. شما می‌توانید احساس بهتری داشته باشید.

به خودتان کمک کنید

با وجود اینکه تشخیص افسردگی و درخواست کمک حرفه‌ای بسیار مهم است، چیزهای دیگری هم وجود دارد که می‌تواند برای بهتر شدن به شما کمک کند.

از موقعیت‌های استرس زا دوری کنید. افسردگی تجربه‌ای با استرس زیاد است پس سعی کنید که از افزایش استرس و موقعیت‌های استرس زا جلوگیری نمایید. صفحه اجتناب از استرس برایتان مفید خواهد بود.

آرامش: افسردگی ملالت آور است و از بین بردن احساسات منفی بسیار مشکل خواهد بود. بهتر است از تکنیک‌های رسیدن به آرامش استفاده کنید.

ورزش: ممکن است در این شرایط فکر کردن به ورزش برایتان بسیار سخت باشد اما حتی یک پیاده روی کوتاه مفید خواهد بود.

رژیم غذایی: داشتن رژیم متعادل غذایی همیشه اهمیت دارد اما در زمان افسردگی ممکن است اشتها خیلی کم یا خیلی زیاد شود و تمایل به غذاهای ناسالم افزایش یابد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه استرس، مواد مغذی و رژیم غذایی مراجعه نمایید.

خواب: به اندازهٔ کافی خوب بخوابید تا افسردگی‌تان بهتر شود. شرایط داشتن یک خواب خوب را مهیا کنید تا راحت‌تر بخوابید. به صفحه چگونه خواب راحت داشته باشیم؟ برای کمک مراجعه نمایید.

حرف زدن: با وجود اینکه صحبت کردن با یک متخصص معمولاً درمانی مناسب برای افسردگی است، صحبت کردن با دوستان و خانواده در مورد احساساتتان می‌تواند ارزشمند باشد. با این حال اطرفیان نباید پیشنهاداتی مانند همه چیز را فراموش کن یا در مورد چه چیز بدترین احساس را داری؟ مطرح کنند.

شناخت و درمان افسردگی یکی از عوامل مهم کنار زدن موانع توسعه فردی به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *