توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های بین فردی / مهارت‌های کارآفرینی

مهارت‌های کارآفرینی

همه­‌ی کارآفرینان مسیر خود را طی کرده و ویژگی­‌های مخصوص به خودشان را دارند. گرچه، این صفحه برخی از ویژگی­‌ها و مهارت­‌هایی که به‌صورت عمومی در بین کارآفرینان موفق، مشترک هستند را بیان می‌­کند.

چه چیزی یک کارآفرین را موفق می­‌سازد؟

اکثر مردم در پاسخ به این سؤال خواهند گفت که کارآفرینان ریسک­‌های زیادی می­‌کنند. اما چه چیزی کارآفرینان موفق را از سایرین متفاوت می‌­کند؟ حتماً دوست ندارید که یک کارآفرین ناموفق باشید درحالی‌که، تعداد بسیار زیادی کارآفرین ناموفق وجود دارد.

بخشی از این موضوع به تعریف شما از موفقیت بازمی‌گردد. 

ویژگی‌ها و مهارت‌های کلیدی در کارآفرینی

۱٫ کارآفرینان عاشق کاری که انجام می­‌دهند هستند

شاید کلیشه‌­ای به نظر برسد، اما به‌عنوان یک کارآفرین باید بر روی ایده/محصول/شرکت خود به‌سختی و برای مدت طولانی کار کنید. پس باید به آن علاقه داشته و آن را باور داشته باشید.

درصورتی‌که علاقه­‌ای به کار یا ایده­‌ی خود نداشته باشید، حاضر نخواهید شد که انرژی و زمان لازم را برای آن اختصاص دهید و گذر زمان نیز چیزی را در مورد شما عوض نخواهد کرد.

کارآفرینان موفق به آنچه انجام می­‌دهند علاقه­‌مند بوده و با تمام وجود به آن باور دارند. آن‌ها همچنین افرادی را استخدام می­‌کنند که این علاقه و اشتیاق را از خود نشان دهند.

اطلاعات بیشتر را در صفحه‌ی “مهارت‌های انگیزشی” ببینید.

۲٫ کارآفرینان به نقاط قوت و ضعف خود واقف هستند

اکثر کارآفرینان موفق بسیار خودآگاه هستند، آن‌ها می­‌دانند که چه‌کاری را به‌خوبی انجام می‌­دهند و چه‌کاری را نه.

آگاهی از نقاط قوت، کلیدی است که شما را قادر به برطرف کردن نقاط ضعفتان می­‌کند، خواه از طریق توسعه‌­ی مهارت­‌های‌تان یا استخدام افراد دیگری که دارای آن مهارت‌ها هستند.

برای درک بیشتر راجع به نقاط ضعف و قوت خود، به آزمون‌ چه نوع رهبری هستید؟ رجوع کنید.

یک بخش مهم در مورد آگاهی یافتن از نقاط ضعف و قوت خود این است که زمانی را به بازتاب دادن نتایج کارهای خود اختصاص دهید. 

۳٫ کارآفرینان می‌­توانند چشم‌­انداز قانع‌کننده‌ای را توسعه و انتقال دهند

فکر می‌­کنم درصورتی‌که یک کارآفرین باشید، باید رؤیاهای بزرگ و بزرگ­تری داشته باشید.

هووارد شولتز (Howard Schultz) – رئیس و مدیرعامل شرکت استارباکس

ایجاد یک چشم‌­انداز قانع‌­کننده به معنای داشتن ایده‌­ی روشن از جایی است که قصد دارید درنهایت به آن برسید. کارآفرینان موفق قادر هستند این چشم‌انداز را برای خود و دیگران به‌خوبی به تصویر بکشند.

گرچه مهارت‌­های ارتباطی خوب، مهم هستند اما این امر تنها با داشتن این مهارت‌­ها میسر نمی‌­شود. کارآفرین باید یک ایده داشته باشد و بداند که چگونه باید آن را به واقعیت تبدیل کند و سپس آن چشم‌انداز را به‌عنوان یک راهنما برای همه‌­ی اقدامات خود حفظ کند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی توسعه‌­ی ایده‌­های خود به مقاله‌ی تفکر خلاق مراجعه کنید، همچنین مقاله‌­های تفکر راهبردی و برنامه­‌ریزی عملیاتی برای چگونگی تبدیل چشم‌­اندازتان به واقعیت مفید خواهند بود.

۴٫ کارآفرینان همواره برای شکست خوردن و دوباره بلند شدن و تلاش کردن آماده هستند

یک کارآفرین موفق از شکست­‌ها و موانع ترسی ندارد. یک شکست آغازین، می­تواند یک فرصت عالی برای در پیش گرفتن یک رویکرد جدیدتر و امیدوارکننده‌­تر در مقابل مشکلات باشد که درنهایت منجر خواهد شد تا کارآفرین، قوی‌­تر از همیشه ظاهر شود.

جان روس (John Roos) – سفیر سابق ایالات‌متحده در ژاپن

این مهارت خاص یا شاید به‌طور دقیق‌تر این ویژگی فردی، با عنوان انعطاف‌­پذیری شناخته می‌­شود. این ویژگی یک عنصر کلیدی در هوش هیجانی بوده و شرح می‌­دهد که تا چه حد در آماده شدن برای شکست و برخورد با آن به‌عنوان یک تجربه­‌ی یادگیری، اعتمادبه‌نفس دارید.

درصورتی‌که شکست، شما را ناراحت و آشفته می‌­کند، بعید است که برای چیز جدیدی تلاش کنید، بنابراین انعطاف‌­پذیری یک مهارت مهم محسوب می‌­شود. همچنین این مهارت ارتباط تنگاتنگی با اتکابه‌نفس که بخش مهم دیگری از هوش هیجانی است، دارد که شرح می­‌دهد تا چه حد به دیگران نیاز دارید که به شما اعتبار بدهند.

کارآفرینان اغلب به‌تنهایی کار می­‌کنند و درجه­‌ی بالای اتکابه‌نفسی که دارند تحمل آن‌ها را در مواقع سخت بالا می­‌برد.

۵٫ کارآفرینان همواره آماده­‌ی یادگیری هستند

کارآفرینان موفق تنها با شکست به‌عنوان یک تجربه برای یادگیری برخورد نمی­‌کنند، بلکه همه‌چیز را فرصتی برای یادگیری می‌­دانند.

این افراد معمولاً تشنه­­‌ی یادگیری و مطالعات گسترده به‌صورت آنلاین و آفلاین در حیطه‌­ی موضوعاتی که به آن علاقه داشته یا موضوعاتی که به کسب‌­وکار آن‌ها مربوط است، هستند. به این معنا که آن‌ها تبدیل به متخصصان واقعی در رشته­‌ی خود می­‌شوند که به‌مرورزمان شبکه‌­ای از متخصصان را شکل خواهند داد.

ازآنجایی‌که آن‌ها می­‌پذیرند همواره نکات بیشتری برای یادگیری وجود دارد، بنابراین همیشه آماده­‌ی مشورت با دیگران بوده و بهترین روش را برای توسعه‌­ی کسب‌­وکار خود به کار می­‌برند.

کارآفرینان موفق به هر چیزی به چشم یک فرصت نگاه می‌­کنند.

هر چالش، هر مشکل و هر مانعی فرصتی برای یادگیری و پیشرفت است. مانند آمادگی برای شکست، این ویژگی الزاماً یک مهارت محسوب نمی­‌شود بلکه بیشتر یک نگرش است. اما این نگرش را می‌­توان با انجام کارهایی از قبیل تصمیم به یادگیری موارد جدید به‌صورت روزانه یا خواندن هفتگی یا ماهیانه‌­ی کتاب­‌هایی با موضوعات جدید، توسعه داد.

۶٫ کارآفرینان عمل می­‌کنند

کارآفرینان اغلب عمل‌گرا هستند. آن‌ها برای انجام ندادن کارها به دنبال عذر و بهانه نیستند، بلکه تنها بلند شده و انجامش می‌­دهند.

در مراحل اولیه‌­ی یک کار نوپا (استارت‌­آپ)، چنین خصوصیتی کاملاً ضروری است زیرا فرد دیگری برای انجام کار حضور ندارد، اما اکثر کارآفرینان در تمام جنبه­‌های زندگی خود همین‌­گونه عمل می‌­کنند.

اگر این کار برای شما سخت به نظر می‌­رسد صفحات “برنامه‌­ریزی عملیاتی”، “حل مسئله” و “مدیریت پروژه” را مطالعه کنید، همچنین ممکن است برای به دست آوردن ایده‌هایی راجع به چگونگی اولویت‌بندی زندگی خود مایل باشید صفحه‌ی “مدیریت زمان” را نیز مطالعه کنید.

۷٫ کارآفرینان به میزان قابل قبولی اطلاعات مالی دارند و همواره مراقب سود و زیان مالی کار خود هستند

ممکن است مدیریت مالی برای شما کار هیجا‌ن­‌انگیزی نباشد، اما اکثر کسب‌­وکارهای جدید بیشتر از دلایل دیگر، به دلیل مشکلات گردش نقدینگی با شکست مواجه می‌شوند.

کارآفرینان موفق در مورد پول‌­های دریافتی از فروش، مشتری­‌ها یا حتی حق اختراعات و همچنین در مورد پول‌­های پرداختی ازجمله مخارج انبار، کارکنان و سایر منابع، نگران هستند.

نه‌­تنها به‌منظور بقا برای مدت طولانی، درآمد باید بیشتر از هزینه باشد، بلکه نیاز است که پول‌­های خود را در زمان مناسبی دریافت کنید تا قادر به پرداخت صورت‌حساب‌های خود در زمان سررسید آن‌ها باشید. زمانی که شما در حساب خود برای پرداخت اجاره‌­ی هفته­‌ی آینده پول ‌ندارید، داشتن یک مشتری بزرگ که صد برابر آن مبلغ به شما بدهکار است سودی ندارد!

کارآفرینان موفق اغلب شخصیت جذابی داشته و ارتباط با دیگران برای آن‌ها آسان است، این خصوصیت به‌عنوان‌مثال برای زمانی که در تنگنای مالی قرار داشته و به وام نیاز دارید بسیار مفید است.

۸٫ کارآفرینان مشتری محور بوده و همواره آماده‌­ی فروش هستند

استیو جابز هیچ­گاه در مورد آنچه مشتریان می­‌خواستند نگران نبود. او به‌سادگی هر آنچه را که توسعه می‌­داد به مشتریان ارائه می‌داد و همواره چیزی که فکر می­‌کرد درست بود، اما هر شرکتی، شرکت اپل نخواهد شد.

به‌عنوان یک اصل کلی، درصورتی‌که مشتریان خود را نادیده بگیرید، دیگر هرگز بر نخواهند گشت. اکثر کارآفرینان ایده‌­ی بسیار روشنی از چیزی که مشتریان‌شان می‌خواهند دارند.

تمام بخش­‌های این قبیل سازمان‌­ها، بر روی توسعه‌­ی یک ایده، یک محصول یا خدمات که نیاز مشتری را برآورده می­‌کند و همچنین بر فروش مزایایی به مشتریان، تمرکز دارند.

کارآفرین کیست؟

کلمه­‌ی ‘کارآفرین’ را به‌صورت آنلاین جستجو کنید، خواهید دید که بیش از ۴۰ میلیون نتیجه دریافت می‌­کنید.

رید هافمن (Reid Hoffman) یکی از بنیان‌­گذاران لینکداین می‌گوید:

“کارآفرینی پریدن از یک صخره یا ساخت یک هواپیما در حین سقوط است.”

این جمله، دیدگاه جالبی برای نگاه کردن به موضوع کارآفرینی است، اما…

زمانی که کارآفرین هواپیمایی را ساخت که به‌خوبی پرواز کرده و سقوط نمی‌­کند، چه‌کاری باید انجام دهد؟

  • هواپیما را به شخص دیگری فروخته یا اجاره دهد، صخره‌­ی دیگری پیدا کرده و مجدداً شروع کند؟!!
  • یا هواپیما را پرواز دهد؟

ریسک کننده‌­های پرکار

یکی از بزرگ­ترین مشکلات کارآفرین بودن این است که باید سریع حرکت کنید؛ در غیر این صورت پیش‌ از این‌که بال­‌های هواپیما را بسازید با بیشترین شتاب به زمین برخورد خواهید کرد.

به‌علاوه، به‌ندرت می‌توانید کسی را بیابید که به شما کمک کند، زیرا کارآفرینان تقریباً همیشه با بودجه‌­­ی بسیار کمی شروع می‌کنند. آن‌ها معمولاً نمی‌توانند افراد متخصص را استخدام کرده و یا از عهده‌­ی مخارج واحد تحقیق و توسعه و تحقیقات بازار برآیند. این موارد باعث به وجود آمدن دو مانع رایج که کارآفرینان ملزم به غلبه بر آن‌ها هستند می­‌شوند: ظرفیت کارآفرین برای انجام کار و قدرت ریسک‌­پذیری او.

اکثر کارآفرینان عنوان می‌کنند که موفقیت آن‌ها یک‌شبه به دست نیامده است. چیزی که یک‌شبه به دست می‌­آید به‌تنهایی کار کردن تا نیمه‌­های شب، بیدار شدن قبل از طلوع خورشید و خوابیدن­‌های کوتاه و مختصر است، زیرا آن‌ها همواره نگران فردا هستند.

مهم نیست که آیا مانند کارآفرینان اولیه‌­ی dot.com به سمت موقعیت­‌های ناشناخته درحرکت هستید یا مانند ریچارد برانسون زمانی که فروشگاه ویرجین را راه‌اندازی کرد، زمینه‌­های جدید یک صنعت موجود را مدنظر قرار می‌دهید؛ اگر به دنبال پاداش هستید باید تلاش کنید.

برخلاف کارمندان، کارآفرینان این میزان مسئولیت را به دوش گرفته و ریسک‌­های فردی بالایی را می‌­پذیرند؛ پدر و مادر برانسون مجبور بودند در اولین فرصت خانه‌­ی خود را دوباره به‌منظور ضمانت وی به رهن بگذارند.

این افراد بسیار ثروتمند هستند، اما کارآفرین بودن صرفاً به معنای تولید ثروت فراوان نیست.

کارآفرین بودن به‌طور ساده به این معناست که به‌جای اینکه کارمند دیگران باشید، کسب‌وکار خود را آغاز کنید. موفقیت در کارآفرینی می‌تواند منجر به این امر شود که انجام دادن کار به‌تنهایی را متوقف کرده و به رهبر یک صنعت تبدیل شوید. درصورتی‌که کسب‌وکاری را ایجاد کرده و سپس برای بقیه‌­ی زندگی کاری خود آن را مدیریت کنید دیگر یک کارآفرین نیستید!

بسیاری از کارآفرینان تمایلی به کسب درآمد زیاد ندارند، آن‌ها ترجیح می‌دهند زندگی بی‌سروصدای کاری خود را داشته و آن را به یک امپراتوری تبدیل نکنند.

تفاوت عمده‌­ی بین یک کارآفرین و یک مدیر اجرایی کسب‌­وکار، وسعت انتخاب آن دو است.

کارآفرین بودن مستلزم داشتن جسارت، تلاش، کمی شانس و پافشاری زیاد است. بله، ایجاد یک شرکت، ویژگی‌های مشابهی می­‌طلبد، اما خطرات آن چگونه است؟

توانایی و تمایل برای ایجاد موفقیت‌­های فراوان و به خطر انداختن این موفقیت­‌ها است که کارآفرینان را از ما متفاوت می‌سازد.

ممکن است که به ثروت شخصی آن‌ها یا آسوده بودنشان از سیاست‌های اداری و اینکه رئیس خود هستند، غبطه بخوریم، اما بدون کارآفرینان ملت‌­ها شکست‌خورده و با آن‌ها رشد خواهند کرد.

صحبت پایانی

قطعاً بسیاری از کارآفرینان موفق از تمام این خصوصیات و مهارت‌­ها برخوردار نیستند.

بااین‌حال، به نظر می­‌رسد هرچه بیشتر فاقد این مهارت‌­ها و خصوصیات باشید، کمتر احتمال دارد که به‌عنوان یک کارآفرین، موفق شوید یا درواقع کمتر احتمال دارد که از فرآیند تلاش برای اول شدن خود لذت ببرید که این امر حداقل به‌اندازه‌ی موفق شدن اهمیت دارد. از طرف دیگر، کارآفرین بودن الزاماً انجام یک کار بارز و محسوس نیست، گاهی اوقات تنها رؤیاپردازی‌های بزرگ در مورد زندگی است.

مهارت‌های کارآفرینی نقش بسیار پررنگی در بهبود فردی و توسعه فردی شما دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *