توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

خانه / مهارت های فردی / مهارت در ارتباط بین فرهنگی

مهارت در ارتباط بین فرهنگی

مهارت‌های ارتباطات میان فرهنگی

مهارت‌های ارتباطی میان فرهنگی آنهایی است که برای برقراری رابطه یا تبادل اطلاعات با سایر افراد از گروه‌های اجتماعی و فرهنگی گوناگون لازم است.

در حالیکه مهارت‌های زبانی ممکن است بخش مهمی از روابط میان فرهنگی باشند، بدون هیچ شکی تنها لازمه خواهند بود

ارتباطات میان فرهنگی به شناخت آداب و رسوم، استانداردها، اولویت‌ها و الگوهای فکری فرهنگی مختلف نیاز دارند

 

نقطه آغاز برای ارتباطات میان فرهنگی

تمایل برای ارتباطات میان فرهنگی از دیدگاهی شروع می‌شود که در آن ارتباطات در صورتی بهتر است که سازنده باشند و از سوبرداشت یا سوتفاهم رنج نبرد.

روابط میان فرهنگی مستلزم شناخت و مهارت است. همچنین به درک و همدردی هم نیاز دارد.

روابط میان فرهنگی مؤثر مهارتی مهم برای کسانی است که در کشورها یا قاره‌های مختلف در حال کار کردن هستند، مانند کسانی که برای شرکت‌های چند ملیتی در کشور خود یا خارج از آن کار می‌کنند.

برای هر کسی که با افرادی از کشورهای دیگر کار می‌کند لازم است که آگاهی میان فرهنگی را کسب کند تا از سوتفاهم های احتمالی جلوگیری کند. آن‌هایی که زبان می‌خوانند معمولاً با مسائل ارتباطات میان فرهنگی روبرو می‌شوند.

 

دانش برای ارتباطات میان فرهنگی

حوزه‌های اصلی دانش برای کسانی که قصد افزایش روابط میان فرهنگی را دارند بدین قرارند:

  • اطلاع از فرهنگ‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات، تاریخچه و روش کلی زندگی ملت‌ها و جوامع متعدد
  • تشخیص اینکه این جنبه‌ها بر روی هنجارهای رفتاری تأثیر می‌گذارد. برای مثال تاریخچه قابل توجهی میان یونانی‌ها و ترک‌ها وجود دارد و بنابراین پخت غذای ترکی برای یک فرد یونانی باعث بروز مشکل می‌شود
  • درک اینکه چگونه فرهنگ بر روی روابط و زبان تأثیر می‌گذارد. برای مثال مردم کشورهای شمال اروپا معمولاً رک‌تر از انگلیسی‌ها که سعی می‌کنند زبان مؤدبانه‌ای را بکار ببرند، صحبت می‌کنند. مردم اسکاندیناوی در انگلستان گاهی باعث رنجش انگلیسی‌ها می‌شوند زیرا زیاد عادت به گفتن کلماتی مانند لطفاً و ممنونم ندارند
  • کمی شناخت از قراردادهایی که از رفتار در محیط‌های میان فرهنگی خاص حمایت می‌کند مانند دیدگاه نسبت به نقش زنان یا حقوق کودکان
  • آگاهی از باورها و ارزش‌های خود و سایرین و پذیرش آنها.
  • حساسیت نسبت به نمونه‌های فرهنگی تاثیرگذار در روابط میان فرهنگی

 

استفاده از دانش

وقتی دانش و شناختتان را گسترش دادید، می‌توانید از آن در روابط میان فرهنگ‌ها و حتی زبان‌ها استفاده کنید.

بعضی نقاط آغازین بدین قرارند:

  • بررسی تمایل برای برخورد با سایرین حداقل با یادگیری چند عبارت به زبان آنها

اگر بدانید که قرار است تعطیلات را به جایی بروید، آسان است اما مهم است که در سفرهای کاری و تجاری هم به این مسائل توجه کنید. چند عبارت ساده مانند صبح بخیر، عصر بخیر و ممنونم تأثیر زیادی خواهند داشت.

منابع رایگان آموزش زبان در اینترنت وجود دارد پس هیچ بهانه‌ای قابل قبول نیست.

اگر با شخصی به زبانی صحبت کنید که متوجه می‌شود، وارد ذهنش شده‌اید. اگر با او به زبان خودش حرف بزنید، وارد قلبش شده‌اید. (نلسون ماندلا)

 

 

  • با افرادی که اطلاعات خوبی از فرهنگ مورد نظر دارند، صحبت کنید. قبل از اینکه بروید افرادی را پیدا کنید که با آن منطقه و فرهنگش آشنایی دارند و می‌توانند شما را راهنمایی کنند. از همکارانتان بپرسید که مردم آنجا چه چیزهایی را بد می‌دانند و ممکن است مشکل زا باشند. به دقت به پاسخ‌ها گوش بدهید و از عباراتی که نباید بگویید مطلع شوید.
  • رفتار خود را هماهنگ کنید و همیشه از سایرین انتظار نداشته باشید که با شما همرایی کنند. این رفتار شامل زمان‌هایی می‌شود که شخصی کاری را غیرعمدی بر خلاف میل شما انجام داده و حالا نباید آزرده شوید. قرار نیست آنرا بپذیرید اما بهتر است که مؤدبانه در این مورد به او تذکر بدهید.

 

شاید صفحه نردبان استتناج برای آگاهی از بعضی اشتباهات در روابط به شما کمک کند.

  • برداشت خود و سایرین را کنترل کنید

بهترین کار برای جلوگیری از سوتفاهم ها این است که به دقت گوش بدهید و دائماً برداشت خود را در طول مکالمه کنترل کنید. سوالاتی بپرسید که پاسخ‌هایش برداشت شما را اصلاح کند.

  • از عذرخواهی نترسید.

اگر باعث ناراحتی شدید، سریعاً معذرت خواهی کنید. سریع‌ترین راه برای مدیریت بحران معذرت خواهی است و از او در مورد علت ناراحتی‌اش بپرسید. تلاش برای اهمیت ندادن معمولاً میزان رنجش را افزایش می‌دهد.

  • از تلوزیون برای یادگیری در مورد هنجارها و مسائل رفتاری استفاده کنید

قرار نیست که فقط با تلوزیون به اطلاعات لازم دست یابید، اما گزینه بدی نخواهد بود. برای مثال در انگلستان برنامه Coronation Street یا EastEnders به شما در مورد رفتارهای قابل قبول و غیرقابل قبول انگلیسی‌ها توضیح می‌دهد. برنامه‌های کمدی زیاد قابل اعتماد نیستند زیرا در رفتارها تغییرات ایجاد می‌کنند تا باعث خنده شوند.

 

  • تجربه خودتان را منعکس کنید

مانند بسیاری از جنبه‌های زندگی، انعکاس کمی از تجربیات می‌تواند به هماهنگ شدن در زمینه کمک کند به ویژه اگر بتوانید آنرا با کس دیگری در موقعیت مشابه به بحث بگذارید.

 

درک تفاوت‌ها

روابط میان فرهنگی خوب اساساً نیازمند آگاهی میان فرهنگی، شناخت فرهنگ‌های مختلف با استانداردها و هنجارهای گوناگون است. اما بیش از آن به درک این نکته نیاز دارد که افراد بر اساس زمینه فرهنگی‌شان شکل می‌گیرند و گاهی لازم است که بیشتر در مورد آنها بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *