توسعه فردی - مدیریت زمان، انرژی و تمرکزتوسعه فردی - بهره‌وری و افزایش عملکردتوسعه فردی - توانا بود هر که عادت کندتوسعه فردی - من می توانم صد مرتبه مهم تر از هوش و استعداد است!توسعه فردي - ناراحتي‌ها نتيجه‌ي از دست دادن فرصت‌هاستتوسعه فردی - برای قدرتی بیشتر به آرامشی عمیق تر نیاز دارید.توسعه فردی - اضطراب، نتیجه فقدان کنترل، سازماندهی، آماده سازی و اقدام است.

نوشتن متن ارائه

نکاتی برای نوشتن متن ارائه

این صفحه پیشنهادی برای نحوه نوشتن ارائه به روشی تاثیرگذار است.

قبل از نوشتن ارائه باید ایده‌هایتان را ساخته باشید و نکات اصلی را انتخاب نمایید.

برای توضیحات بیشتر به صفحه آماده سازی ارائه و تنظیم مواد مراجعه کنید.

باید ارائه تان را با یک مقدمه شروع کنید، سپس پیام اصلی یا محتوا و با نتیجه گیری به پایان برسانید.

همچنین باید داستانی را بنویسید که حداکثر تاثیرگذاری را داشته باشد و پیام‌تان را به گونه‌ای منتقل کند که مخاطب هدف آنرا به خوبی درک کند.

ساختار و محتویات ارائه برای شما خاص هستند و فقط شما هستید که در مورد بهترین روش برای ارائه پیام ها تصمیم گیری می‌کنید. با این حال ممکن است بخواهید بعضی ساختارهای استاندارد ارائه را بشناسید.

نوشتن متن ارائه

مهارت قدرت سه گانه

در سخنرانی‌های عمومی و گفتمان‌های کلامی همچون بیشتر ارتباطات، سه عدد جادویی است. مغز رسیدن به این سه نکته را در یک زمان نسبتا آسان می داند: افراد سه نکته، ایده یا عدد را آسانتر از چهار یا بیشتر فرا می‌گیرند، بخاطر می‌سپارند و به یاد می‌آورند. بنابراین می‌توانید ارائه خود را بر اساس عدد جادویی تنظیم کنید.

برای مثال ارائه شما باید سه عنصر اصلی داشته باشد: مقدمه، میان و نتیجه گیری. در بستر اصلی ارائه، بهتر است که پیام اصلی را به سه عنصر تقسیم کنید و سپس هر کدام را به سه نکته فرعی تجزیه نمایید. اگر از جلوه های بصری مانند پاورپوینت استفاده می‌کنید، تعداد نکات هر اسلاید را به سه عدد کاهش بدهید و هر کدام را به زیرمجموعه‌هایی گسترش دهید.

چی، چرا، چگونه؟

می‌توانید ارائه خود را با پاسخ دادن به سوالات چه، چرا و چگونه بنا کنید تا پیامتان را به مخاطب منتقل نمایید.

چه پیام اصلی برای انتقال را نشان می‌دهد. از دیدگاه مخاطب در مورد مزایای این پیام فکر کنید. آنها چه چیزی بدست خواهند آورد، با اطلاعات چه می کنند و چه مزیتی برایشان دارد؟

چرا؟ سوال بعدی است که در ذهن مخاطب ایجاد می شود. بعد از گفتن چه به او، مخاطب به صورت طبیعی از خود می پرسد چرا باید چنین کنم؟ چرا باید اینگونه فکر کنم؟ چرا باید چنین باشد؟ پرداختن به چرایی در گام بعدی ارائه به معنی پاسخ دادن به این سوالات است و سخنرانی شما بر اساس مسیر  طبیعی ذهن مخاطب خواهد بود.نتیحه اینکه او سریعا جذب شما می‌شود.

چگونه؟ سوال بعدی که در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد؟ چگونه می‌توانند به چیزی که پیشنهاد کرده‌اید، دست یابند؟ در این مرحله سعی کنید تجویزی عمل نکنید و در عوض اینکه به آنها بگویید دقیقا چکار کنند، پیشنهاداتی ارائه دهید.

همچنین باید با اثبات چیزی که گفته‌اید بحث را به پایان ببرید: شواهدی را ارائه دهید که از گفته‌هایتان حمایت می‌کند می‌توانید از تحقیقات موردی، مثال‌های شخصی یا آمارها استفاده نمایید.

تدوین محتوا

پس از آماده سازی ابتدایی ارائه باید آنرا مرور و تدوین کنید. بهتر است که قبل از تدوین کردن نسخه کمی استراحت کنید تا با چشمانی کاملا هوشیار به اصلاح بپردازید.

در زمان تدوین  محتوای ارائه باید به موارد زیر دقت داشته باشید:

  1. مطمئن شوید که زبانی که استفاده می کنید، مناسب مخاطب است. آیا اصطلاحی وجود دارد که برایشان نامفهوم است؟ اگر چنین است، سعی کنید تا از اصطلاحات آشنا بهره ببرید یا معانی را توضیح دهید.
  2. آیا زبان ارائه تان صمیمانه است؟ ارائه ها کلامی هستند و بنابراین باید از کلمات آسان و بدون تکلف استفده کرد تا واژگان تخصصی و مجهور.
  3. جملات بلند را کاهش دهید. بخاطر داشته باشید که شما در مورد ایده هایتان صحبت می کنید و مخاطب قرار است گوش بدهد نه اینکه بخواند. بنابراین جملات کوتاه استفاده کنید واز ساختارهای ساده برای تسهیل درک مخاطب بهره ببرید
  4. از استعاره برای کمک به درک بهتر استفاده کنید
  5. روش های جذب توجه مخاطب را شناسایی نمایید. آیا مواد بصری دیگری هم وجود دارد که بتوانید برای ذکر نکات اصلی از آنها استفاده کنید؟
  6. اسلایدها یا نمایه ها، عناوین، نکات، آگهی ها یا موارد مشابه را کنترل کنید تا اشتباه املایی نداشته باشند.

فراموش نکنید که کسب مهارت در حوزه ارائه برای عموم مردم و سخنرانی برای افرادی با موقعیت‌های خاص، یکی از المان‌های مهم توسعه فردی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *